Om at gå i terapi

Der findes mange forestillinger om, hvordan det er at gå i terapi. Nogen mennesker synes, at det lyder som det skønneste i verden at skulle sidde og tale om dem selv og deres følelse. Andre bliver nervøse bare ved tanken.

For nogen mennesker føles det naturligt at åbne sig op for andre og dele det inderste i dem selv. Det er dog langtfra alle. De fleste vil opleve en vis portion nervøsitet over det at skulle dele meget personligt ud af sig selv. Det er helt naturligt. Nervøsiteten kan ofte være et udtryk for, at det er noget vigtig, som rører sig inden i os.

Når vi arbejder sammen i terapien, arbejder vi med de emner, der optager dit liv. Terapien tager derfor udgangspunkt i det, som du synes er vigtigst at tale om. Der skeles ikke til størrelsen på problemet, men i stedet tages der udgangspunkt i dit liv nu og her.

Det er afgørende for terapiens resultat, at du har viljen og lysten til at se på- og arbejde med dig selv.

Du vil igennem et længere terapiforløb sandsynligvis opleve, at dit syn på dig selv og andre vil forandre sig. Du vil måske opleve at dit forhold til andre mennesker bliver dybere, og du begynder at se på dig selv med mildere øjne.

Det er ikke dig som klient, der har ansvaret i rummet, og du skal ikke præstere noget sammen med mig. Det er mig som terapeut, som har ansvaret for vores relation og være opmærksom på, at du som klient føler dig set og forstået. Du vil derfor opleve undervejs i terapien, at jeg italesætter vores relation, og hvordan det er for dig at være i terapi.